Berita

NAJIB GESA RAKYAT TIDAK PREJUDIS, BERPEGANG PADA GAGASAN 1MALAYSIA

 

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mahu rakyat Malaysia mencari titik persamaan serta tidak prejudis antara satu sama lain dengan berpegang pada Gagasan 1Malaysia.

Perdana Menteri berkata demikian ketika menjawab pertanyaan Ahli Parlimen Kapit, Alexander Nanta Linggi.

Dalam soalannya, ahli Parlimen itu bertanyakan kepada Perdana Menteri sejauh manakah Gagasan 1Malaysia berjaya menyatu padukan rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan agama ketika ini.

Source : Berita Harian

 

14. Saya amat yakin idea inovatif MyCoID ini bukan sahaja memudahkan rakyat untuk berkecimpung dalam bidang perniagaan, malahan juga akan dapat membantu mempertingkatkan aktiviti urus niaga domestik yang mampu menyumbang ke arah pertumbuhan ekonomi negara. Pencapaian ini merupakan satu bentuk tindakan menongkah arus yang wajar dicontohi oleh semua.

 

15. Ini membuktikan tanggapan bahawa jentera kerajaan perlahan di dalam pelaksanaan adalah tidak tepat. Bila ada kemahuan di situ ada jalan ''where there is a will there is a way''.

 

16. Akhir kata, saya harap penerapan budaya inovasi dan transformasi penyampaian perkhidmatan awam akan terus menjadi amalan dan menghasilkan idea-idea baru yang dapat meningkatkan produktiviti Negara.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, dengan ini saya merasmikan Majlis Pelancaran MyCoID.

Sekian.

 

 

 

 

Berita

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mahu rakyat Malaysia mencari titik persamaan serta tidak prejudis antara satu sama lain dengan berpegang pada Gagasan 1Malaysia.Perdana Menteri berkata demikian ketika menjawab pertanyaan Ahli Parlimen Kapit, Alex....

More

 

Pautan

 

 

Sembang

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x